ГоловнаСуспільствоЖиття

Під Радою постраждали вісім поліцейських, двох протестувальників затримано (оновлено)

Ситуація біля будівлі парламенту нормалізувалася.

Фото: Павло Багмут/Укрінформ

Ситуація біля будівлі Верховної Ради нормалізувалася, але в сутичках постраждали троє поліцейських, також затримано одного з учасників протесту.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua з посиланням на голову департаменту комунікацій МВС Артема Шевченка.

"Згідно з останньою інформацією, в результаті сутичок і бійки під Верховною Радою постраждали два поліцейських із Печерського РУВС", - сказав він.

Зокрема, один отримав черепно-мозкову травму, інший постраждав від сльозогінного газу, який застосував один з учасників протесту, якого вже затримали і доправили в Печерське відділення міста Києва.

"Йому буде інкриміновано ст. 346. Кримінального кодексу (насильство щодо представника правоохоронних органів. На цей момент ситуація під парламентом повністю контролюється", - додав він.

Начальник київської поліції Андрій Крищенко уточнив у коментарі ЗМІ, що постраждали троє правоохоронців.

"Троє наших постраждали", - сказав він, зазначивши, що травми в них несерйозні.

Під парламентом залишилася частина протестувальників. Входи охороняють кілька кордонів правоохоронців у повній екіпіровці.

Оновлення. Кількість постраждалих поліцейських під час сутичок збільшилася до восьми осіб, повідомив на брифінгу начальник київської поліції Андрій Крищенко, передають "Українські новини".

"Вісім поліцейських звернулися по допомогу, про цивільних інформація від лікарів: поки що є двоє з незначними саднами. У поліцейських також незначні тілесні ушкодження", - сказав він.

За словами Крищенка, крім раніше затриманого мітингувальника, у відділення доправили ще одного учасника мітингу, який "смикав поліцейських за спорядження, намагався витягнути зброю".

На цей момент збирають докази щодо другого затриманого.

Нагадаємо, під час ранкового засідання під будівлею Ради зібралися шахтарі і "афганці" з вимогою звіту Кабінету Міністрів і підвищення пенсій. Одна з груп протестувальників спробувала прорватися через центральний вхід, після чого відбулися сутички.

У результаті ініціативна група протестувальників зайшла в парламент для переговорів про законодавче врегулювання їхніх вимог.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram