ГоловнаСуспільствоЖиття

Близько трьох тисяч людей взяли участь у "Марші рівності" в Києві, - поліція

Майже всіх затриманих під час ранкових сутичок націоналістів відпустили.

Близько трьох тисяч людей взяли участь у "Марші рівності" в Києві, - поліція
Фото: EPA\UPG

У поліції вважають, що "Марш рівності" в Києві пройшов спокійно, участь в акції взяли близько трьох тисяч чоловік. Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив начальник Нацполіції в Києві Андрій Крищенко, передає УНН.

"Минуло все спокійно. За винятком однієї сутички, де було затримано понад 50 осіб. Від учасників акції інформації про постраждалих ще не надходило. Зараз майже всі затримані відпущені, на них складено адміністративні матеріали. Ще кілька людей залишаються. Стосовно них будуть складені матеріали за ст.345 (загроза здоров'ю і життю співробітників правоохоронних органів)", - сказав Крищенко.

У зіткненнях з противниками параду постраждали п'ятеро поліцейських - у них опіки очей від сльозогінного газу, шість чоловік з числа цивільних (постраждали ще до початку маршу в результаті зіткнень з поліцією), їм також надано медичну допомогу, зазначив начальник поліції Києва.

За його словами, у затриманих були вилучені газові балончики та вибухові пакети, якими вони скористатися не встигли.

У марші, за підрахунками правоохоронців, взяли участь близько трьох тисяч осіб, а порядок забезпечувало 3,5 тисячі правоохоронців.

Нагадаємо, учасники "Маршу рівності" в Києві пройшли ходою від Будинку вчителя до площі Льва Толстого в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram