ГоловнаСуспільствоПодії

Власнику авто, через вибух біля якого постраждали діти, повідомили про підозру за двома статтями

Зараз чоловік у СІЗО.

Власнику авто, через вибух біля якого постраждали діти, повідомили про підозру за двома статтями
Фото: Нацполиция Киева

Затриманому власнику автомобіля, що вибухнув у Києві, в результаті чого постраждали діти, повідомили про підозру. Про це повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко в ефірі "112 Україна".

"Цьому чоловікові повідомлено про підозру за двома статтями. Це стаття 263 - незаконне зберігання, в тому числі, вибухових речовин, і стаття 128 (ненавмисне тяжке тілесне ушкодження). Зараз його затримано за статтею 208 КПК України. Він перебуває в ізоляторі тимчасового утримання. Слідчі подадуть клопотання до суду для обрання затриманому запобіжного заходу", - зазначив Крищенко.

Нагадаємо, 14 червня в результаті вибуху автомобіля в Святошинському районі Києва четверо дітей отримали поранення, їх госпіталізували. Правоохоронці з'ясували, що епіцентром вибуху став старий автомобіль, який тривалий час стояв припаркованим неподалік одного з будинків.

Попередньо встановлено, що четверо дітей віком від 5 до 11 років (хлопчик і три дівчинки) вирішили пограти в автомобілі, для чого залізли в салон авто. Там вони і знайшли предмет, який вибухнув.

У ніч на 14 червня трьох дівчаток прооперували. Стан хлопчика, який найбільше постраждав в результаті вибуху, погіршився, він перебуває в медикаментозному сні.

Після інциденту Кличко доручив забирати занедбані авто на штрафмайданчики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram