ГоловнаСуспільствоПодії

Кличко доручив забирати занедбані авто на штрафмайданчики

У результаті вибуху біля такої машини в Києві два дні тому постраждали четверо дітей.

Кличко доручив забирати занедбані авто на штрафмайданчики

Влада Києва ініціює перевірку території всіх районів міста на наявність занедбаних автомобілів. Відповідне доручення дав мер Віталій Кличко у відповідь на надзвичайну ситуацію, в результаті якої постраждали четверо дітей. Про це повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації, пише УНІАН.

"Якщо автомобіль перебуває в жахливому стані, ми бачимо, що на ньому відсутні номерні знаки, у нас є всі підстави, щоб евакуювати його на штрафмайданчик до з'ясування, хто є власником авто", - зазначив міський голова.

За словами Кличка, якщо ж власників таких автомобілів не знаходять, то з часом автомобілі слід утилізувати на металобрухт.

Згідно з окремим дорученням, голови районів міста повинні забезпечити перевірку балансових територій з метою виявлення кинутих транспортних засобів в термін до 2 липня 2018 року.

Відповідальним на рівні міської адміністрації визначили заступника голови КМДА Петра Пантелєєва.

Нагадаємо, 14 червня на вулиці Чорнобильській у Святошинському районі стався вибух в старій покинутій "Волзі", в результаті якого постраждали четверо дітей віком від 5 до 11 років. 5-річний хлопчик перебуває в комі.

Попередньо встановлено, що діти вирішили пограти в автомобілі, для чого залізли в його салон. Там вони і знайшли предмет, який вибухнув.

За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, власника "Волги" затримали в Рівненській області. Поліція вважає, що він встановив вибухівку у відповідь на крадіжку інструмента з авто.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram