ГоловнаСуспільствоЖиття

"Київтеплоенерго" подало до суду на "Нафтогаз"

КП вимагає укласти договори на постачання газу.

"Київтеплоенерго" подало до суду на "Нафтогаз"
Фото: kievvlast.com.ua

Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" звернулося в Господарський суд Києва з позовом до ВАТ "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" щодо визнання укладеними договорів про постачання природного газу.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

"Позиція міста незмінна: необхідно негайно укласти угоду на постачання газу і повернути людям гарячу воду, і паралельно з цим, у форматі предметних переговорів, врегулювати проблему заборгованості. На сьогодні ще остаточно не визначена сума боргу "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз", частина цієї суми є предметом судового розгляду, тому передавання цих боргів навіть теоретично неможливе", - заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

У КМДА нагадали, що з травня цього року виконавцем послуги постачання гарячої води та опалення стало комунальне підприємство "Київтеплоенерго". НАК "Нафтогаз" відмовила КП в укладанні угоди, вимагаючи, щоб "Київтеплоенерго" взяло на себе боргові зобов'язання попереднього виконавця послуг - ПАТ "Київенерго", пояснили у мерії.

Зазначається, що заборгованість ПАТ "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз" становить майже 5 млрд грн: близько 3 млрд грн боргів населення, 1 млрд гривень - борг державного бюджету за надані пільги та субсидії, теплопостачання бюджетних установ, різниці в тарифах, ще близько 1 млрд грн - нараховані штрафи і пеня.

"Ми змушені звернутися до суду, щоб не допустити зупинки газопостачання ТЕЦ, які виробляють не лише тепло, а й електричну енергію. Сподіваюся, найближчим часом позов буде розглянутий і ми вирішимо проблему з відсутністю гарячої води у столиці. Сплачувати чужі борги? Вибачте, 1 млрд 200 млн - це 10 нових дитячих садків! Кияни не повинні платити за наслідки господарської діяльності приватних компаній", - зазначив мер міста Віталій Кличко.

Нагадаємо, близько 3 тисяч житлових будинків Києва залишаються без гарячої води через відмову НАК "Нафтогаз" укласти договір з КП "Київтеплоенерго" на постачання природного газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram