ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики обстрілюють позиції ЗСУ і населені пункти поблизу лінії розмежування

В окупованому Донецьку ширяться чутки про поділ території міста на три категорії.

Бойовики обстрілюють позиції ЗСУ і населені пункти поблизу лінії розмежування
Фото: nfront.org.ua

Російські окупаційні формування на Донбасі продовжують обстрілювати позиції українських військових і населені пункти, розташовані поблизу лінії розмежування.

Про це повідомив у Фейсбуці координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Переважно вогонь ведеться з автоматичної стрілецької зброї, ручних і станкових гранатометів. Також фіксується застосування важкого озброєння - переважно 120-міліметрових мінометів і 122-міліметрової ствольної артилерії.

За останній тиждень бойовики найінтенсивніше обстрілювали позиції ЗСУ в районі Кримського, Причепилівки, Новотошківського, Зайцевого, Кам'янки, Опитного, Пісків, Новоселівки Другої, Новотроїцького, Павлополя, Водяного, Лебединського і Широкиного.

Також окупаційні війська активізували повітряну розвідку і бойову підготовку.

"У районі відвалів Шахти Леніна, Залізної Балки і на південь, а також у районі Широкої Балки з'явилися кілька установок ЗУ-23-2 окупантів на транспортних платформах, включаючи бортові «Урали» і МТ-ЛБ. Швидше за все, окупанти намагаються перешкодити або «закрити» район від польотів БПЛА як ОБСЄ, так і ЗСУ", - наголошується в повідомленні.

На південь від Петровського противник без дотримання заходів маскування, відкрито облаштував позиції для 120-міліметрової мінометної батареї, яка обстрілює підрозділи ЗСУ, котрі просунулися в напрямку Петровського. На позиціях фіксують 120-міліметрові міномети типу 2Б11 «Сани», які, згідно з Мінськими домовленостями, повинні бути щонайменше на 15 км на схід від від цього району", - йдеться в повідомленні.

У кількох районах на південь від Донецька зафіксовано присутність по декілька одиниць ЗРК типу 9К35 "Стріла-10".

По обидва боки Світлодарської дуги ведуться інженерні роботи на кількох ділянках - у районі Лозового і на схід від залізничної станції Доломіт. Відзначають, що бойовики ведуть роботи із залученням цивільної будівельної техніки та військових інженерних машин.

Так звані "МВС" і "МДБ" бойовиків переведені на "посилений варіант несення служби" на період ЧС з футболу в Росії. "Сенс цього розпорядження незрозумілий, враховуючи, що жодних заходів, пов'язаних із ЧС-2018, в ОРДЛО проводити не будуть", - наголошено в повідомленні.

В окупованому Донецьку ширяться чутки про поділ території міста на три категорії.

"У першій дозволяється вести бойові дії в повному обсязі, незалежно від наявної там інфраструктури та наявності цивільного населення, в другій дозволяється вести бойові дії з певними обмеженнями (допускаються незначні пошкодження інфраструктурних об'єктів і людські втрати), у третій не допускається ведення будь-яких бойових дій. Нібито це нововведення пояснюється можливим наступом ЗСУ під час проведення в РФ чемпіонату світу з футболу", - додав Тимчук.

Також бойовики "ДНР" заборонили виїжджати з окупованої території Донецької області митрополитам УПЦ МП: Донецькому і Маріупольському Іларіону і Горлівському і Слов'янському Митрофану. Заборона чинна "аж до особливого розпорядження".

Нагадаємо, в четвер під час бойових дій загинули двоє військових і шестеро отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram