ГоловнаСуспільствоЖиття

Крисін отримав 5 років в'язниці

Апеляційний суд скасував умовний термін обвинуваченому у вбивстві журналіста Веремія.

Крисін отримав 5 років в'язниці
Фото: Макс Требухов

Апеляційний суд скасував умовний термін і засудив до п'яти років в'язниці керівника "тітушок" Юрія Крисіна за причетність до вбивства журналіста В'ячеслава Веремія.

Про це повідомив головуючий суддя Микола Ященко.

Суд постановив частково задовольнити апеляції прокуратури та представників потерпілих, скасував вирок першої інстанції і призначив Крисіну нове покарання - 5 років в'язниці. У цей термін увійде час, який Крисін вже провів за ґратами - близько року.

На думку суду, Крисін не довів наявність щирого каяття і не продемонстрував засудження своїх дій або жалю.

Також Апеляційний суд не встановив ознак виправлення підсудного.

На дебатах сторона звинувачення просила присудити обвинуваченому шість років позбавлення волі. Представники потерпілих адвокати Павло Дикань і Євгенія Закревська просили суд про сім років утримання під вартою. Також, оскільки в апеляції не можна змінювати обвинувальний акт, адвокати потерпілих клопотали про повернення справи до суду першої інстанції, щоб повернути в обвинувальний акт статтю "вбивство". Але це клопотання не було задоволено.

Нагадаємо, Крисіна, уродженця Горлівки Донецької області, звинувачують в тому, що в складі групи "тітушок" бив журналіста Веремія бейсбольною битою біля Михайлівської площі 18 лютого 2014 року в Києві. За версією слідства, безпосереднє вбивство журналіста скоїв житель Горлівки Джалал Алієв.

У грудні 2017 року Шевченківський райсуд засудив Крисіна до 4 років в'язниці умовно. Суд визнав, що його дії підпадають під статтю "хуліганство".

Суддя, який виніс умовний вирок Крисіну, пізніше подав у відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram