ГоловнаСуспільствоЖиття

Тендер на реконструкцію Шулявського мосту в Києві виграла фірма помічника нардепа Микитася

На реконструкцію розв'язки передбачено 600 млн гривень.

Тендер на реконструкцію Шулявського мосту в Києві виграла фірма помічника нардепа Микитася
Фото: Сергей Нужненко

Переможцем тендеру на проведення реконструкції столичного Шулявського шляхопроводу стала фірма ТОВ "Північноукраїнський будівельний альянс", яка належить помічнику народного депутата Максима Микитася.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Тендер на "реконструкцію транспортної розв'язки на перетині проспекту Перемоги з вул. Гетьмана" провело комунальне підприємство "Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд м. Київ", переможця було оголошено 7 червня, з'ясували журналісти програми "Схеми".

Із чотирьох учасників, які подали заявки, до аукціону було допущено дві компанії. Пропозиції ТОВ "Мостобудівне Підприємство "Мостобуд" тендерний комітет відхилив через невідповідність документації тендерним вимогам. ТОВ "АЛЬТІС СПЕЦБУД" також не була допущена до аукціону нібито через відсутність у працівників потрібної кваліфікації та їх недостатню кількість.

До аукціону було допущено дві фірми: ТОВ "СПЕЦБУД-ПЛЮС" та ТОВ "Північноукраїнський будівельний альянс".

Переможець тендеру - "Північноукраїнський будівельний альянс" - отримає майже 600 млн гривень на реконструкцію розв'язки навколо Шулявського мосту.

Як з'ясували "Схеми", ця фірма існує з 2007 року. Єдиним власником компанії зі статутним фондом у 46 тис. гривень є Андрій Якусевич. Згідно з даними офіційного порталу Верховної Ради, Андрій Якусевич є помічником-консультантом на громадських засадах народного депутата Максима Микитася.

Микитась Максим - народний депутат і відомий столичний забудовник. Він є екс-керівником державної корпорації "Укрбуд".

Найскандальніший проект "Укрбуду" - житловий комплекс "Сонячна Рів'єра" на лівому березі Києва. У 2015 році на будмайданчику тривали серйозні сутички зі стріляниною. Будівництво розгорнулося в межах водоохоронної смуги та рекреаційної зони, хоча за генпланом тут мав бути парк. Проти "Рів'єри" виступили і представники Української греко-католицької церкви, тому що на стінах храму, розташованого неподалік від будівництва, почали з'являтися тріщини.

Нагадаємо, в 2017 році після руйнування частини Шулявського шляхопроводу КМДА оголосила про намір закрити його на реконструкцію. Роботи мали розпочатися ще 1 травня 2018 року, потім початок реконструкції перенесли на 1 червня, потім - на невизначений термін.

Напередодні повідомлялося, що ремонтні роботи на Шулявському шляхопроводі в Києві почнуться  найближчими кількома днями, у зв'язку з чим рух буде частково перекрито.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram