ГоловнаСуспільствоВійна

Тимчук: Росія вирішила знизити активність бойових дій на Донбасі в період ЧС-2018

Поки що зниження інтенсивності обстрілу не надто відчувається.

Тимчук: Росія вирішила знизити активність бойових дій на Донбасі в період ЧС-2018
Фото: Макс Требухов

Росія дала вказівку підлеглим воєнізованим формуванням на Донбасі знизити активність бойових дій на період ЧС-2018 з футболу, заявив координатор аналітичної групи "Інформаційний опір" (ІС), народний депутат Дмитро Тимчук.

Депутат посилається на дані групи "Інформаційний опір", не вказуючи їх джерело.

"Тим часом за останній тиждень зниження інтенсивності обстрілу з боку окупантів (з 122/152-мм артилерійських систем, 82/120-мм мінометів, 122-мм переносних реактивних пускових установок "Град-П", БМП і танків) відчувається незначно (близько 220 вогневих нальотів проти близько 280 в попередній тижневий період)", - заявив він.

Найбільш інтенсивно вогневих ударів супротивник завдавав по позиціях українських військ у районі населених пунктів Золоте, Кримське, Новотошківське, Світлодарськ, Зайцеве, Південне, Опитне, Піски, Новомихайлівка, Богданівка, Старогнатівка, Новоселівка Друга, Новотроїцьке, Чермалик, Гнутове, Павлопіль, Водяне, Лебединське і Широкине.

Також депутат стверджує, що російські окупаційні війська на Донбасі продовжують активне перекидання додаткових сил і засобів на низці ділянок, у тому числі в Горлівці, в Донецьку, в районі Докучаєвська. Нагадаємо, фінальна частина чемпіонату світу з футболу пройде в Росії з 14 червня по 15 липня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram