ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія заблокувала переказ грошей на ліки для утримуваного в СІЗО Павла Гриба

Про це повідомив батько затриманого українця.

Росія заблокувала переказ грошей на ліки для утримуваного в СІЗО Павла Гриба
Павел Гриб
Фото: facebook.com / Ігор Гриб

Держфінмоніторинг Росії заблокував переказ коштів на рахунок заарештованого українця Павла Гриба, через що він тепер не має можливості купувати собі необхідні йому ліки і чисту питну воду.

Про це повідомив його батько Ігор Гриб у Фейсбуці.

"Держфінмоніторинг РФ заблокував переказ коштів на рахунок Павла. Така інформація отримана за підсумками відвідування Павла в СІЗО-5 м. Краснодар українськими консулами минулого тижня", - написав він.

Він також зазначив, що просив адміністрацію російського СІЗО дозволити Павлу купувати за власні кошти життєво необхідні ліки і продукти харчування.

Ігор Гриб розцінює блокування рахунків як знущання над його сином і підкреслює, що Павло 9,5 місяців перебуває під вартою без медикаментів і доступу до чистої питної води.

Нагадаємо, про зникнення Павла Гриба наприкінці серпня минулого року повідомив його батько - колишній прикордонник, військовий капелан Ігор Гриб. За його словами, 24 серпня його син виїхав у білоруський Гомель, де мав зустрітися з дівчиною з Росії, з якою познайомився в соціальних мережах. Однак після перетину кордону Білорусі зник.

У місцевій поліції заявили, що Павло Гриб перебуває в розшуку за статтею "Терористичний акт", а ініціатором розшуку є Управління ФСБ Росії в Краснодарському краю в місті Сочі. Пізніше стало відомо, що хлопця заарештували в Краснодарі.

Федеральна служба безпеки підозрює Павла Гриба в підготовці теракту в школі. За версією слідства, Гриб запропонував знайомій дівчині із Сочі підірвати бомбу на лінійці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram