ГоловнаСуспільствоПодії

В Україні, Британії та США проходять акції на підтримку українських політв'язнів РФ

Сенцов голодує вже 20 день.

У центрі Києва зібралися учасники акції на підтримку незаконно засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова і інших політв'язнів, утримуваних в Росії. Про це повідомляє УП.

"Зараз під Стелою Незалежності на Майдані зібралося кілька сотень людей. Мітинг проходить в рамках всесвітньої акції в підтримку Сенцова", - йдеться в повідомленні.

Організатори акції закликали брати з собою на пікет плакати і спортивні свистки і відзначали, що 2 червня "Київ покаже" червону картку "режиму Путіна", а активісти поіменно назвуть політв'язнів, яких незаконно утримують в Росії і окупованому Криму, серед яких художники, журналісти, правозахисники, студенти, кримські татари.

Заходи в підтримку в'язнів Кремля з вимогою звільнити їх провели також в Івано-Франківську і Дніпрі.

Про намір приєднатися до акції раніше повідомили в посольстві США в Києві. Також мітинг на підтримку українських політв'язнів планують сьогодні провести в Лондоні на Даунінг-стріт і перед Білим домом у США.

Нагадаємо, Олег Сенцов почав голодування з 14 травня. Єдиною умовою її припинення він назвав звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ. 30 травня Сенцов почав отримувати підтримувальну терапію. З 31 травня Кольченко оголосив голодування солідарності з Сенцовим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram