ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві автомобіль збив підлітка на переході (оновлено)

Підлітка збила "спецмашина на спецзавданні".

У Києві на проспекті Григоренка у четвер увечері автомобіль збив неповнолітнього на нерегульованому переході, інформує dtp.kiev.ua.

"Водій автомобіля Volkswagen збив дитину на велосипеді на пішохідному переході. Дитина разом з велосипедом відлетіла метрів на 100. У терміновому порядку потерпілого госпіталізували", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що люди оточили місце події і хочуть влаштувати самосуд над водієм.

Українська правда з посиланням на джерела повідомила, що винуватцем ДТП став автомобіль з кортежу президента Петра Порошенка.

"У Києві на вулиці Григоренка, 5-7 навпроти ТРЦ "НОВУС" на нерегульованому пішохідному переході авто з кортежу президента зіткнулося з велосипедистом, який рухався переходом, останнього  госпіталізовано в лікарню з попереднім діагнозом ЗЧМТ (закрита черепно-мозкова травма), перелом ноги", - розповіло джерело.

За його інформацією, потерпілому велосипедистові 13 років.

В Адміністрації Президента спростували інформацію про причетність автомобіля з кортежу Президента до ДТП, інформують Українські Новини.

"Це неправда. Цей автомобіль не є частиною кортежу Президента", - повідомили в АП.

На уточнююче питання про те, чи не був автомобіль, який збив підлітка, супроводжуючим кортеж, прес-служба відповіла заперечливо.

Оновлення. У Національній поліції Києва заявили, що ДТП з 13-річним велосипедистом в Києві сталася за участю поліцейського автомобіля, який виконував спецзавдання.

"Автопригода за участю поліцейського автомобіля, який виконував спецзавдання, трапилася на вулиці Григоренка у Дарницькому районі близько 21:00. Volkswagen збив хлопчика, який їхав на велосипеді. В результаті дитина отримала тілесні ушкодження, швидка доставила його в лікарню", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що за фактом ДТП розпочато кримінальне провадження за ст. 286 ("Порушення правил безпеки дорожнього руху") Кримінального кодексу України.

На цей час на місці працює слідчо-оперативна група, співробітники районної прокуратури та управління внутрішньої безпеки. Проводиться огляд місця аварії і встановлюються обставини ДТП.

Повідомляється, що обидва співробітники поліції, які перебували в автомобілі, в присутності громадян і понятих пройшли тест на "Драгер": прилад показав, що правоохоронці не вживали алкоголь.

"Крім того, поліцейських доставляють до лікаря-нарколога, щоб відібрати біологічні зразки для проведення дослідження на встановлення стану сп'яніння", - йдеться в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram