ГоловнаСуспільствоЖиття

Винуватцю ДТП, в якій загинула сестра Ірини Ноздровської, повідомлено про нову підозру

Росошанський самовільно забрав арештований автомобіль.

Винуватцю ДТП, в якій загинула сестра Ірини Ноздровської, повідомлено про нову підозру
Фото: Сергей Нужненко

Прокуратура Київської області повідомила про підозру Дмитру Росошанському, обвинуваченому в скоєнні ДТП, в якій загинула сестра вбитої правозахисниці Ірини Ноздровської Світлана Сапатинська.

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури. Встановлено, що постановою слідчого судді Шевченківського районного суду Києва накладено арешт на автомобіль Росошанського, на якому він скоїв дорожньо-транспортну пригоду, в результаті якої загинула Сапатинська.

Росошанському заборонено було користуватися і розпоряджатися автомобілем, а також визначено місце його зберігання на території закритої площадки тимчасового утримання транспортних засобів Вишгородського райвідділу в Київській області.

Незважаючи на це, Росошанський, ігноруючи вказане рішення суду, самовільно, без будь-якого дозволу, в січні 2016 року забрав арештований автомобіль.

Досудове розслідування в зазначеному кримінальному провадженні триває. Нагадаємо, 1 січня в Вишгородському районі Київської області знайшли тіло 38-річного юриста Ірини Ноздровської, яка зникла 29 грудня.

За фактом умисного вбивства було відкрито кримінальне провадження. У поліції заявили, що за результатами попередньої експертизи, Ноздровська померла від численних колото-різаних поранень.

Ноздровська протягом тривалого часу добивалася обвинувального вироку для Дмитра Росошанського, який в 2015 році збив насмерть її сестру Світлану.

Дмитро Росошанський також є племінником голови Вишгородського районного суду. У червні 2017 Россошанського засудили до семи років позбавлення волі. 27 грудня 2017 апеляційний суд відправив справу до першої інстанції і продовжив обвинуваченому арешт на 60 діб. Під час засідання суду батько обвинуваченого, Юрій Росошанський, прямо погрожував Ірині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram