ГоловнаСуспільствоЖиття

Названо ім'я підозрюваного у справі Бабченка (оновлено)

Прізвище журналіста у справі не фігурує, але статті звинувачення збігаються з озвученими раніше.

Названо ім'я підозрюваного у справі Бабченка (оновлено)
Борис Герман
Фото: Мой Мир

Запобіжний захід чоловікові, підозрюваному в організації замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка, обиратиме Шевченківський райсуд Києва. Прокуратура клопоче про взяття затриманого під варту.

Таке повідомлення опублікувала прес-служба Шевченківського райсуду на своїй сторінці у Фейсбуці. Згідно з повідомленням, до суду надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою Борису Львовичу Герману, підозрюваному за ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 258 КК (організація підготовки до теракту, тобто до застосування зброї з метою порушення громадської безпеки, залякування населення, за попередньою змовою групою осіб, що могло б спричинити загибель людини).

У суді не уточнюють, про яке саме кримінальне провадження йдеться. Однак 30 травня голова СБУ Василь Грицак на брифінгу про запобігання замаху на Бабченка повідомив, що затриманому "громадянину Г." буде повідомлено про підозру за згаданими статтями.

Оновлення. Підозрюваний в організації вбивства журналіста Борис Герман є директором українсько-німецького підприємства з виготовлення зброї "Шмайсер" (ТОВ "УНРП "Шмайсер"). Про це в соціальній мережі Facebook написав його адвокат Євген Солодко.

"Борис Герман - виконавчий директор українсько-німецького СП "Шмайсер", єдиного недержавного підприємства з виробництва зброї в нашій країні. Воно має давні виробничі відносини з Міністерством оборони України, сам Борис відомий своєю волонтерською діяльністю для потреб АТО. Саме його оптика стоїть на гвинтівках наших снайперів, саме він модернізує і створює найпотужніші снайперські комплекси на базі нинішнього армійського озброєння", - написав Солодко.

Нагадаємо, вбивство Аркадія Бабченка виявилося інсценуванням українських спецслужб, у результаті чого вдалося затримати організатора злочину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram