ГоловнаСуспільствоЖиття

У Миколаєві відкрили третій в Україні пункт тимчасового розміщення мігрантів

Ще два розташовані в Чернігівській і Волинській областях.

У Миколаєві відкрили третій в Україні пункт тимчасового розміщення мігрантів
Фото: dmsu.gov.ua

У Миколаєві введено в експлуатацію побудований за підтримки Європейського Союзу центр розміщення іноземців - порушників міграційного законодавства, а також осіб, переданих в Україні в рамках міжнародних угод про реадмісію.

Про це повідомляють на сайті Державної міграційної служби.

Зазначають, що посилення протидії незаконній міграції було однією з важливих вимог Плану дій щодо лібералізації візового режиму для України.

"Запущений в експлуатацію центр є третім в Україні (два інші розташовані в Чернігівській і Волинській областях) і розрахований на одночасне утримання до 100 іноземців. Відкриття центру має суттєво скоротити витрати територіальних органів міграційної служби східних і південних областей на транспортування іноземців", - наголошують у повідомленні.

Фото: dmsu.gov.ua

Миколаївський центр побудовано за проектом і з використанням досвіду закладів аналогічного призначення, які функціонують у багатьох країнах світу. Він обладнаний сучасними системами безпеки та забезпечення життєдіяльності відповідно до стандартів ЄС - з можливістю роздільного розміщення різних категорій осіб, у тому числі сімей, з приміщеннями для проведення релігійних обрядів і занять спортом.

Фото: dmsu.gov.ua

Згідно з українським законодавством, у пункти тимчасового перебування іноземців поміщають за рішенням суду, якщо особи не мають підстав для перебування в Україні і тих, хто не виконав рішення міграційної служби про примусову депортацію. Зазначені особи перебувають у ПТРМ до завершення ідентифікації й організації примусового видворення.

Нагадаємо, раніше правоохоронці затримали 98 мігрантів у хостелі біля київського ринку "Троєщина".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram