ГоловнаСуспільствоПодії

Киянина засуджено до 10 років за збут амфетаміну

У чоловіка знайшли 12 пакетиків із психотропною речовиною.

Киянина засуджено до 10 років за збут амфетаміну
Фото: Depositphotos/AndreyPopov

Святошинський райсуд Києва засудив жителя столиці, якого спіймали з 12 пакетиками амфетаміну, до 10 років в'язниці з конфіскацією майна.

Про це повідомляють на сайті столичної поліції.

Чоловіка затримали після того, як під час огляду його авто правоохоронці виявили 12 поліетиленових пакетиків з амфетаміном і дві гранати. Надалі з'ясувалося, що киянин незаконно зберігав обладнання, призначене для виготовлення амфетаміну.

Обтяжуючою обставиною також стало те, що підсудного раніше неодноразово притягували до кримінальної відповідальності за злочини, пов'язані з незаконним обігом наркотиків.

Його визнали винним за ч. 3 ст. 307 (виготовлення або збут психотропних речовин в особливо великих розмірах, карається в'язницею на термін від восьми до 12 років в'язниці), ч. 1 ст. 313 (заволодіння обладнанням, призначеним для виготовлення психотропних речовин, карається штрафом) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження з боєприпасами, карається в'язницею на термін від двох до п'яти років) Кримінального кодексу України.

Амфетамін є рекреаційною психоактивною речовиною, здатною викликати психічну залежність. Обмежено застосовується в медицині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram