ГоловнаСуспільствоЖиття

Київ вирішив демонтувати тролей через Дніпро біля Арки дружби народів

"На цей момент він там розміщений незаконно".

Київ вирішив демонтувати тролей через Дніпро біля Арки дружби народів
Фото: facebook.com/dbelotserkovets

Київська міська державна адміністрація вирішила закрити і демонтувати тролей через річку Дніпро біля Арки дружби народів.

Про це повідомив радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерківець у Фейсбуці.

"Місто прийняло рішення закрити і демонтувати тролей, який розміщений біля Арки дружби народів. На цей момент він там розміщений незаконно", - написав він.

За словами Білоцерківця, таке рішення було прийняте з двох причин - недотримання заходів безпеки, що зафіксовано відповідними службами, а так само у зв'язку з великою кількістю скарг від клієнтів, які неодноразово зависали під час спуску.

Також перевіряється випадок з можливим падінням людини з тролея.

"Чому можливим? Є відео свідчень потерпілого, який говорить про те, що він нібито впав з дерева біля тролея, хоча ми розуміємо, що з ним могли домовитися", - зазначив радник мера.

"Минулого року місто продало на біржових торгах право на розміщення тролея. Дозвіл було дано на один сезон. Тоді переможець заплатив 250 тисяч гривень за сезон роботи, а однією з основних вимог для участі в торгах було дотримання всіх норм безпеки. На жаль, незважаючи на всі приписи, представники тролея продовжили незаконно його експлуатацію в цьому сезоні", - додав Білоцерківець.

Нагадаємо, влада Києва планує збудувати канатну дорогу, яка з'єднає Арку Дружби народів і Труханів острів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram