ГоловнаСуспільствоЖиття

ГПУ повідомила про підозру чотирьом екс-"беркутівцям" у справі про затримання активістів Євромайдану

Один з них є діючим співробітником поліції.

ГПУ повідомила про підозру чотирьом екс-"беркутівцям" у справі про затримання активістів Євромайдану
Фото: EPA/UPG

Генеральна прокуратура повідомила про підозру чотирьом колишнім співробітникам спецпідрозділу міліції "Беркут" у справі про незаконне затримання двох активістів Євромайдану 30 листопада 2013 року.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

"У період з 22 по 29 травня за фактами незаконного затримання учасників мирної акції протесту в Києві, складання і видачі неправдивих документів про їх затримання чотирьом екс-міліціонерам, один з яких є чинним співробітником поліції, повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 28, ст. 340 і ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що зазначені особи підозрюються в перевищенні влади і службових повноважень, що супроводжувалося болісними і образливими для гідності потерпілого діями, в незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів посадовою особою, у складанні та видачі службовою особою неправдивих офіційних документів.

Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Раніше за результатами розслідування до суду скерували обвинувальні акти стосовно колишнього голови КМДА, начальника управління громадської безпеки ГУ МВС Києва, а також 10 екс-бійців столичного "Беркута".

Нагадаємо, в ніч проти 30 листопада 2013 року від дій силовиків постраждали 128 осіб, чотири людини отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram