ГоловнаСуспільствоПодії

Російська "Новая газета" проведе власне розслідування вбивства Бабченка

Бабченко протягом декількох років був військовим спецкором видання.

Російська "Новая газета" проведе власне розслідування вбивства Бабченка
Фото: EPA/UPG

Російська "Новая газета" проведе журналістське розслідування вбивства в Києві свого колишнього військового спецкора Аркадія Бабченка.

Про це повідомив "Интерфаксу" засновник газети Дмитро Муратов.

"Ми починаємо журналістське розслідування вбивства Аркадія. У нас є бюро в Україні, є співробітники, які добре його знали і підтримували з ним стосунки. Треба все ретельно дослідити, за що ми зараз і візьмемося. Під лупою розглянемо кожне його слово", - сказав Муратов.

За словами Муратова, сам він протягом останнього року не листувався з Бабченком. "Він поїхав в Україну і почав нову професійну кар'єру", - уточнив Муратов.

"Старшина запасу Бабченко - абсолютно безбашена, смілива людина, яка працювала в нас над найстрашнішими військовими справами. Він був добре підготовлений до війни, при цьому люто її ненавидів і тих людей, через яких вона відбувалася", - розповів Муратов.

Письменника і журналіста Аркадія Бабченка у вівторок увечері вбили кількома пострілами в спину на порозі його квартири в Дніпровському районі Києва. Йому був 41 рік. У Росії він кілька років працював у "Новой газете", був військовим кореспондентом. Останній рік жив у Києві, працював з вересня 2017 року на кримськотатарському каналі ATR.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram