ГоловнаСуспільствоПодії

У поліції "першою і очевидною версією" вбивства вважають професійну діяльність Бабченка (оновлено)

За фактом вбивства журналіста відкрили кримінальне провадження.

У поліції "першою і очевидною версією" вбивства вважають професійну діяльність Бабченка (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Перша версія мотивів убивства Аркадія Бабченка - його професійна діяльність. Про це заявив начальник ГУ НП в Києві Андрій Крищенко в ефірі "112 Україна".

"Перша версія і очевидна - це професійна діяльність. Але зараз ще зарано будувати якісь конкретні версії. Ми опрацьовуємо прилеглу територію і місце злочину, будинок, встановлюємо наявність відеокамер, потім ми зможемо вже, проаналізувавши всі зібрані матеріали, будувати якісь конкретні версії", - заявив Крищенко.

Він також повідомив, що дружина загиблого поки що не може надати свідчення, оскільки перебуває в шоковому стані. З нею зараз працюють медики і психологи.

Оновлення. Поліція почала розслідувати вбивство Бабченка. Кримінальне провадження порушено за ч.1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу, повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції в Києві.

За словами начальника ГУ Нацполіції в Києві Андрія Крищенка, вбивство сталося в квартирі, де жив чоловік.

Попередньо відомо, що прозвучало кілька пострілів.

Слідчо-оперативні групи працюють на місці злочину і в лікарні.

Сьогодні ввечері в Аркадія Бабченка стріляли в Києві на порозі квартири, де він жив. Журналіст помер в кареті "швидкої" дорогою в лікарню.

Бабченко - російський журналіст, який з серпня 2017 року постійно проживав в Києві, де працював ведучим програми "Prime: Бабченко" на кримськотатарському телеканалі ATR.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram