ГоловнаСуспільствоЖиття

Адвокат підтвердив отримання Сенцовим підтримувальної терапії (оновлено)

Стан українського політв'язня наразі стабільний.

Адвокат підтвердив отримання Сенцовим підтримувальної терапії (оновлено)
Фото: Sergei Kаrpov Mediazone

Український режисер Олег Сенцов, якого утримують у російській колонії за сфабрикованим звинуваченням у тероризмі і який голодує, отримує підтримувальну терапію.

Про це повідомив у Фейсбуці адвокат Дмитро Дінзе.

"Шановні журналісти, стан Сенцова Олега наразі стабільний - сьогодні дізнавався. Він дійсно отримує підтримувальну терапію. Що означає ця терапія, я зможу дізнатися 4 червня, коли поїду до Олега. Співробітники ФСВП до пуття про терапію пояснити нічого не можуть, адже вони не медики. Терапією займається медична частина колонії. Більше нічого пояснити не можу. Це все. Дзвонити мені не треба, інформацію беріть звідси", - написав адвокат.

Інших подробиць він не повідомив.

Оновлення. Сестра Сенцова Наталя Каплан прокоментувала перехід брата на підтримувальну терапію, зазначивши, що це не вихід із голодування. Проте поки що невідомо, був цей перехід добровільним чи примусовим.

"Щодо підтримувальної терапії для Олега Сенцова. По-перше, хоча ФСВП каже, що це добровільно, на цей момент у нас немає з цього приводу достовірної інформації. Цілком можливо, що це було добровільно-примусово - або сам п'єш, або насильно, за рекомендації лікарів. По-друге, це просто заміна води на якусь поживну суміш, що теж не є виходом з голодування. По-третє, це продовжить життя Олегові. Він продовжує боротися, але що б не говорили тюремні лікарі про стабільний стан, рішення про терапію свідчить, що справи погані", - написала вона у Фейсбуці.

"По-четверте, якщо Олег сам погодився на терапію, можу його тільки підтримати в цьому. Він потрібен живим. Витримав би він на самій воді до Чемпіонату світу - велике питання. По-п'яте, навіть не смійте його судити. Спочатку проведіть 4 роки в його шкурі, а потім уже висловлюйтеся", - додала вона.

Нагадаємо, 16 травня Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких утримують у РФ і анексованому Криму. Він заявив, що має намір продовжувати голодувати до своєї смерті або до звільнення 64 політв'язнів.

28 травня в Мін'юсті Росії заявили, що Сенцов погодився на підтримувальну терапію.

Тим часом в Україні пройшли декілька акцій на підтримку режисера. Крім того, активісти також анонсували на 1-2 червня глобальну акцію на його підтримку перед Чемпіонатом світу з футболу, який Росія прийматиме з 14 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram