ГоловнаСуспільствоПодії

Націоналісти розгромили кіоски, біля яких учора побили пенсіонера (оновлено)

У сутичках постраждали троє поліцейських.

Кіоски на ринку біля станції метро "Лісова" в Києві, де вчора побили військового пенсіонера, вранці 27 травня розгромили невідомі. Почалися сутички з правоохоронцями. Про це повідомляє кореспондентка "Громадського".

"Почали громити кіоски, ламати ролети. Поліція застосувала газ, після чого чоловіки почали жбурляти каменюки в бік правоохоронців", - йдеться в повідомленні.

Поки що невідомо, чи належать кіоски, що потрапили під розгром, учасникам побиття пенсіонера.

Кореспондентка повідомила, що жінка почала збирати гроші з виручки в кіосках. На запитання журналістки, навіщо вона це робить, та заявила, що «це не мародерство».

Інша жінка, яка працює в сусідньому кіоску, повідомила, що їй зламали ролет, вона плакала і сказала, що злякалася погрому. Також додала, що "із сусідами ніколи проблем не було".

Під час погрому біля кіосків були представники праворадикальної організації С14. Однак вони заявили, що приїхали на ринок, "уже коли події були в розпалі".

"На місці присутні більш ніж сотня активістів із багатьох організацій і просто ветерани АТО", - написали представники С14 у своєму Телеграм-каналі.

Оновлено. У результаті конфлікту на ринку біля станції метро "Лісова" постраждали троє правоохоронців. 10 активних учасників події доправили в Деснянське управління поліції. Про це повідомляє поліція Києва.

За попередньою інформацією поліції, кілька десятків агресивно налаштованих молодих людей пошкодили торгову точку продавця, який побив військового пенсіонера і в суботу був затриманий, і влаштували бійку з поліцейськими, зокрема жбурляли каменюки.

Як повідомив начальник Київської міліції Андрій Крищенко, близько 11:00 група з приблизно 60-70 осіб почала трощити торгову точку.

"Поліцейські втрутилися в ситуацію і припинили протиправні дії. У результаті троє правоохоронців отримали тілесні ушкодження, їм надається медична допомога. Десятьох найактивніших учасників затримали і доправили в управління поліції. Зараз слідчі вивчають записи відеоспостереження, в тому числі і ті, що розміщені в мережі Інтернет, тому діям кожного доправленого дадуть правову кваліфікацію", - сказав Крищенко.

Він також зазначив, що слідчі Деснянського управління поліції відкрили два кримінальні провадження: за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) і ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Проводяться першочергові слідчі дії.

Нагадаємо, вчора торговця з ринку біля метро "Лісова" затримали за напад на пенсіонера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram