ГоловнаСуспільствоПодії

Невідомі розмалювали відновлені графіті часів Євромайдану на Грушевського

Поліція опитує можливих свідків і очевидців.

Невідомі розмалювали відновлені графіті часів Євромайдану на Грушевського

У Києві на фасаді будівлі на вулиці Грушевського невідомі розмалювали відновлені графіті часів Євромайдану.

Про це інформує відділ комунікації поліції Києва. Згідно з повідомленням, до чергової частини поліції надійшло повідомлення про те, що на вулиці Грушевського невідомі зробили написи на відновлених графіті часів Євромайдану.

Слідчо-оперативна група Печерського управління поліції документує правопорушення та опитує можливих свідків і очевидців.

"Поліцейські проводять оперативно-розшукові заходи для затримання зловмисників, а також встановлюють наявність записів камер відеоспостереження, які могли б зафіксувати правопорушення", - йдеться в повідомленні.

Відомості зареєстровані в журналі єдиного обліку Печерського управління поліції, вирішується питання про кваліфікацію правопорушення.

Нагадаємо, "Ікони революції" з портретами і цитатами Лесі Українки, Івана Франка і Тараса Шевченка було створено художником під ніком Sociopath 10 лютого 2014 року під час обстрілу Майдану. Вони містилися на самому початку вулиці Грушевського.

2 вересня 2017 року стало відомо, що графіті були знищені. Прокуратура відкрила кримінальне провадження, а активісти патріотичних організацій провели біля магазину меблів "Емпоріум" протестну акцію і розбили в ньому вікна.

4 вересня власник "Емпоріума" повідомив, що магазин закрився

На початку жовтня на місці графіті з'явилися три стилізованих зображення нардепа Вадима Рабіновича з написом "За життя" (назва очолюваної депутатом партії).

У жовтні майданівські графіті на Грушевського намалювали заново. Автор малюнків в цьому участі не брав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram