ГоловнаСуспільствоЖиття

Детективи НАБУ затримали сільського голову на хабарі в 90 тис. доларів

Голова сільради вимагав гроші за землевідведення та затвердження плану забудови.

Детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) повідомили голові сільської ради Київської області про підозру в отриманні хабара в розмірі 90 тис. доларів.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

За даними слідства, згаданий чиновник за попередньою змовою з пособником (фізичною особою) вимагав та отримав неправомірну вигоду в розмірі 90 тис. доларів від іншої фізичної особи. Хабар одержано за затвердження детального плану території садибної житлової забудови орієнтовною площею 90 га в Київській області та вчинення дій для підписання відповідного рішення сільради.

Фото: navu.gov.ua

"25 травня 2018 детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили голові однієї з сільських рад Києво-Святошинського району Київської області про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди)", - сказано в повідомленні.

Цього ж дня детективи повідомили пособнику голови сільради про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч.5 ст. 27, ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу.

24 травня під час обшуку детективами НАБУ виявлено та вилучено предмет неправомірної вигоди в розмірі 90 тис. доларів.

Фото: navu.gov.ua

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше сьогодні детективи НАБУ спільно зі Службою безпеки України викрили на хабарі суддю одного з районних судів Дніпра, який вимагав 15 тис. доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram