ГоловнаСуспільствоПодії

Киянина, який влаштував погром в офісі "Київенерго" сувенірною булавою, оштрафували на 8,5 тис. гривень

Суд визнав його винним у злісному хуліганстві.

Киянина, який влаштував погром в офісі "Київенерго" сувенірною булавою, оштрафували на 8,5 тис. гривень
Фото: Катя Куницкая

Суд Києва оштрафував на 8,5 тис. гривень місцевого жителя Олександра Пайкіна, який улаштував погром в офісі компанії "Київенерго".

Про це йдеться у вироку суду.

Пайкін, інвалід 1-ї групи через каліцтво на місці праці, влаштував погром на засіданні комісії з розгляду актів порушення правил користування електричною енергією 7 червня 2017 року.

Чоловіка притягнули до матеріальної відповідальності за порушення правил користування електроенергією. Не погодившись із таким рішенням, він спочатку розбив ноутбук, що стояв перед ним на столі, потім - скляну шафу і дістав звідти сувенірну булаву.

"Діставши сувенір у формі булави, він почав завдавати ударів по офісному інвентарю, який перебував у приміщенні, пошкоджуючи його, а саме - була пошкоджена шафа для одягу, вбудована шафа з ящиками, дошка для підлоги на тринозі ... Крім того, через дії підсудного була пошкоджена корпоративна система відеозв'язку Tandberg Quick Set, проекційний екран Draper Diplomat 244/96. Протиправні дії тривали до приїзду співробітників поліції", - йдеться у вироку.

"Потім Пайкін, імітуючи спокійний і врівноважене стан і користуючись тим, що за його діями не спостерігають працівники поліції, наблизився до встановленого в залі плазмового телевізора і навмисне скинув його на підлогу. Діями підсудного було завдано матеріальних збитків ПАТ "Київенерго" в розмірі 4 563 грн", - наголошено в повідомленні.

На судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою провину і розкаявся.

Суд врахував, що Пайкін перебував під наглядом лікаря-психіатра до 27 березня 2017 року, є інвалідом, раніше не був судимий, однак притягувався до кримінальної та адміністративної відповідальності. Він був визнаний винним у злісному хуліганстві і засуджений до штрафу на 8,5 тис. гривень. Також суд стягнув з нього на користь "Київенерго" матеріальну шкоду в розмірі 15494 гривні.

У вересні 2017 року прес-служба "Київенерго" повідомляла, що 40-річний киянин Олександр Пайкін систематично влаштовує погроми в офісах компанії за нібито незаконне зняття пломби з лічильника електроенергії.

Нагадаємо, в жовтні минулого року у Львові 23-річний чоловік розгромив приймальне відділення дитячої лікарні і побив лікарів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram