ГоловнаСуспільствоВійна

Під час обстрілу військового об'єкта у Старій Миколаївці вибухнули боєприпаси (оновлено)

Прес-центр Об'єднаних сил у зведенні за добу не повідомляє про загиблих чи поранених.

Під час обстрілу військового об'єкта у Старій Миколаївці вибухнули боєприпаси (оновлено)
Фото: Макс Левин

Сьогодні, 25 травня, о 4:45 противник обстріляв південну околицю Старої Миколаївки (колишня Правдівка) поблизу Горлівки Донецької області, випустивши 17 снарядів 152-міліметрового калібру.

"Один зі снарядів влучив на територію військового об'єкта, де зберігалася невелика частина боєприпасів. Ворог вів вогонь із житлових кварталів Комсомольського району міста Горлівки. Адекватна відповідь Об'єднаних сил (якої не здійснювали проти мирних жителів Горлівки, на що розраховував ворог) дозволила знищити дві гаубиці і артилерійський склад 3 ОМСБр [3-тя окрема мотострілецька бригада "Беркут" "ДНР"]. У результаті ворожого обстрілу жертв серед цивільного населення немає", - повідомляє прес-центр Об'єднаних сил.

Чи є загиблі або поранені серед українських військових у результаті обстрілу Старої Миколаївки, не повідомляють.

У зведенні за минулу добу прес-центр Об'єднаних сил, всупереч традиції, також не подає інформацію про втрати. Повідомляють, що найактивніші бойові дії відбувалися в районах населених пунктів Луганське, Зайцеве, Новолуганське, Новоселівка, Новотороїцьке, Богданівка, Гранітне, Чермалик.

Російсько-окупаційні війська 36 разів порушили режим припинення вогню, з них 12 разів відкривали вогонь з артилерії і мінометів. Підрозділи Об'єднаних сил активно оборонялися й адекватно відповідали по всій лінії зіткнення.

За даними розвідки, противник зазнав втрат: чотирьох бойовиків убито і п'ятьох поранено.

Оновлення. Голова Донецької обладміністрації Павло Жебрівський у фейсбуці пише, що боєприпаси в Старій Миколаївці вибухають досі, хоч і менш інтенсивно.

Почалася евакуація людей із селища, до 11:00 вивезли 20 осіб, у тому числі 11 дітей.

У Старій Миколаївці проживає 700 осіб.

Нагадаємо, в середу бойовики 38 разів відкривали вогонь, під обстрілами були поранені двоє українських військових, повідомляв прес-центр Об'єднаних сил. У той самий час волонтери повідомили про загибель 22-річного молодшого сержанта Богдана Коломійця біля Зайцевого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram