ГоловнаСуспільствоЖиття

У Черкасах убито депутата облради від ВО "Батьківщина" Сергія Гуру

Інцидент стався в офісі місцевої партії.

У Черкасах убито депутата облради від ВО "Батьківщина" Сергія Гуру
Сергей Гура
Фото: apostrophe.ua

У центрі Черкас озброєний чоловік зачинився в офісі громадської організації ВО "Черкащана". Поліція штурмувала офіс, є поранений, повідомляє місцеве видання Прочерк.

Відомо, що близько 18:00 у четвер, 24 травня, у поліцію надійшов виклик про те, що в будівлі на вулиці Хрещатик, 221, перебуває чоловік з двома гранатами і пістолетом. Зловмисник зачинився в одному з приміщень.

Фото: procherk.info

Патрульні, які прибули на місце події, перекрили рух вулицею Хрещатик. Відбувся штурм приміщення офісу, під час якого був поранений один чоловік, особу якого встановлюють.

За даними 112 Україна, поранений чоловік є керівником цієї організації, його забрала до лікарні "швидка".

За попередніми даними поліції, нападник працював у ВО "Черкащана" водієм.

Зараз на місці працюють поліцейські, слідчо-оперативна група, працівники ДержНС. Обставини події з'ясовують.

Оновлення. В офісі ВО "Черкащана" сталася перестрілка між депутатом Черкаської обласної ради від ВО "Батьківщина" Сергієм Гурою та його колишнім охоронцем Миколою Гончаром, повідомляє Главком.

Зазначається, що Гура - колишній заступник мера Черкас Анатолія Бондаренка. У кримінальних колах він відомий на прізвисько "Гурентій".

Прізвище Миколи Гончара згадувалося під час скандалу щодо розподілу безкоштовних земельних ділянок у Соснівці серед родичів і знайомих мера Черкас Анатолія Бондаренка. Одна з ділянок дісталася Миколі Гончару.

Під час спецоперації співробітники поліції не застосовували вогнепальну зброю. Про це повідомив керівник ГУНП у Черкаській області Валерій Лютий, пише Прочерк.

"Поліцейські одразу відреагували, прибувши на місце події, оточили територію, тоді помітили, що на місці події в дверях офісу невелика щілина, відчинили двері і потрапили всередину. Це сталося вже після стрілянини, яку було чутно. Побачили чоловіка у непритомному стані. Цей чоловік був попередньо тим, який і заскочив в офіс. Також співробітники поліції побачили другого чоловіка, який зазнав смертельного ушкодження. Виявили гранати Ф-1, РГД", - сказав Лютий.

Чи був убитий екс-заступником мера Черкас Сергієм Гурою, невідомо. Валерій Лютий не назвав прізвища вбитого.

Чи була у вбитого зброя, теж наразі невідомо. "Але на місці було багато патронів, пістолет ТТ", - зазначає видання.

За інформацією медиків, у чоловіка, який захопив заручників, було дві гранати і пістолет. У пораненого, якого доставили в третю лікарню Черкас, вогнепальне поранення в голову, очевидно, гумовою кулею. Його охороняє поліція. У вбитого - кульове поранення в голову.

Оновлення 22:30. У партії ВО "Батьківщина" підтвердили, що у Черкасах убито депутата обласної ради Сергія Гуру.

Фото: Інфоміст

"Це було в його офісі. Зайшов чоловік, і почалася перестрілка... Він (Гура) загинув від пострілу", - сказала Українським Новинам прес-секретар черкаського регіонального осередку партії Інна Хімічук.

Подробиць інциденту вона не повідомила.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram