ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко про розслідування катастрофи МН17: Зло буде покарано

Президент прокоментував висновки міжнародної слідчої групи.

Порошенко про розслідування катастрофи МН17: Зло буде покарано
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко прокоментував висновки Міжнародної слідчої групи, яка прийшла до висновку, що літак рейсу Малайзійських авіаліній МН17 збили "Буком", що належить 53-й бригаді з Курська.

"Сьогодні розслідування представило додаткові докази постачання з Російської Федерації протиповітряного комплексу, за допомогою якого було збито літак. Завдяки злагодженим діям правоохоронних органів України, Австралії, Бельгії, Малайзії і Нідерландів, за сприяння партнерських служб з низки інших країн вдалося встановити «прописку» "Бука"-вбивці - 53-тя Курська зенітно-ракетна бригада Збройних сил РФ", - написав президент у  Фейсбуці.

Він також зазначив, що сьогодні є всі підстави сподіватися, що вже найближчим часом прокуратура Нідерландів зможе подати до суду звинувачення проти причетних до трагедії.

"Україна, зі свого боку, зробить усе можливе, щоб дії Російської Федерації як держави, що підтримує тероризм, отримали належну оцінку в Міжнародному Суді ООН в рамках розгляду ініційованої нами на початку минулого року справи. Зло буде покарано, а справедливість відновлена!" - додав Порошенко.

Нагадаємо, літак рейсу МН17 Амстердам - Куала-Лумпур збили в небі над окупованим Донбасом 17 липня 2014 року. На борту цивільного лайнера перебували 298 осіб - 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Усі вони загинули.

Сьогодні Міжнародна слідча група звинуватила в катастрофі MH17 російських військових. Також на прес-конференції в Нідерландах показали уламки ракети, якою збили малайзійський "Боїнг".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram