ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти не скасовуватиме шкільні лінійки через випадки розпилення газу

Це також не стане підставою для обшуків дітей при вході в школу.

Міносвіти не скасовуватиме шкільні лінійки через випадки розпилення газу
Фото: Владислав Мусиенко

Міністерство освіти і науки не має наміру скасовувати шкільні лінійки і випускні через випадки отруєння дітей невідомою речовиною.

Про це журналістів повідомив перший заступник міністра освіти і науки Володимир Ковтунець.

"Нічого ми скасовувати не будемо. Чотири випадки, які сталися в різних місцях, вони мають різні причини. Якщо в Черкасах досі не встановили, яку речовину розпорошили, схоже і в Миколаєві ... Звісно, ми будемо посилювати заходи безпеки, але підстав скасовувати випускні немає", - сказав він.

За його словами, в двох випадках причиною отруєння дітей, радше за все, стали хуліганські дії школярів, які розпорошили перцевий газовий балончик.

На його думку, такі випадки не стануть підставою для обшуків дітей при вході в школу.

Нагадаємо, раніше Міносвіти рекомендувало школам посилити охорону і заходи безпеки через випадки отруєння школярів газоподібними речовинами, розпорошеними на масових заходах.

Так, 8 травня, в результаті отруєння невідомою речовиною було госпіталізовано 54 дитини в школі в Черкасах. Розслідування не виявило ніяких отруйних речовин.

21 травня в приміщенні школи в Заводському районі Миколаєва розпорошили невідомий аерозоль з різким запахом. З будівлі евакуювали близько 400 учнів. До лікарні доставили 39 дітей, які скаржилися на подразнення очей і верхніх дихальних шляхів.

22 травня через розпилення газового балончика евакуювали школу в Харкові, постраждали 37 учнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram