ГоловнаСуспільствоПодії

Протестуючі проти знищення забудовником парку в передмісті Києва перекрили дорогу (оновлено)

В'їзд у місто зі сторони кільцевої дороги повністю заблокований.

Мітингувальники перекрили вулицю Київську, від Кільцевої дороги до Вишневого у напрямку Боярки.

Про це інформує dtp.kiev.ua.

За словами мітингувальників, о 10 ранку трактором зрівняли парк перед Вишневим. Утворилися кілометрові затори.

"З Вишневого не можна ні виїхати, ні в'їхати. Обирайте інші маршрути", - йдеться у повідомленні.

Оновлення. Люди протестують проти знищення забудовником компанією "Євро 2000" молодих дерев у місті Вишневе, повідомляють Українські Новини. Крім вулиці Київської, яка є частиною автотраси з Києва до Боярки, протестувальники також перекрили вулицю Святошинську. Таким чином, в'їзд у місто зі сторони кільцевої дороги повністю заблокований.

Повідомляється, що кілька десятків людей постійно ходять по пішохідному переходу, деякі з них з плакатами на підтримку створення парку на спірній ділянці, де проводить будівництво компанія "Євро 2000". Також дорогу повністю перекрито автотранспортом, навколо місця подій накопичилося безліч як легкових автомобілів, так і вантажівок з мікроавтобусами.

Фото: Українські Новини

Чимало водіїв фур, а також людей, які не можуть виїхати з міста, сваряться з активістами, доводячи, що вони не повинні відповідати за дії забудовника і блокування порушує їхні права. Активісти у відповідь перепрошують, але кажуть, що поступатися не збираються і не бачать інших способів привертання уваги до проблеми і просять незадоволених блокуванням вважати ці події схожими на стихійне лихо.

За словами активістів, вони збираються завершити блокування близько 22:00, а завтра з ранку виїхати на зустріч з головою Київської обласної держадміністрації Олександром Горганом. Вони наразі не знають, чи будуть продовжувати блокувати дороги наступного дня.

Нагадаємо, 18 травня у Києві відкрили після ремонту Набережне шосе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram