ГоловнаСуспільствоЖиття

Популяцію коней Пржевальського в зоні відчуження оцінили в 110 особин

Тварини виглядають здоровими і не мають ознак захворювань.

Учені вважають, що популяція коней Пржевальського в Чорнобильській зоні відчуження на початку 2018 року могла налічувати 110 особин.

Про це повідомила прес-служба Державного агентства управління України з управління зоною відчуження.

Навесні 2018 року відбулася наукова експедиція представників Варшавського університету природничих наук, Інституту зоології ім. Шмальгаузена НАН України, біосферного заповідника "Асканія-Нова" та Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника, під час якої вдалося ідентифікувати 48 коней Пржевальського. Але вчені припускають, що загальне поголів'я диких коней на цій території щонайменше удвічі більше.

"Коні Пржевальського виглядають здоровими і не мають ознак захворювань, тому можна припустити, що в наступні роки продовжиться зростання популяції диких коней у зоні відчуження", - заявив керівник відділу екології флори і фауни Чорнобильського заповідника Денис Вишневський.

Кінь Пржевальського - останній вид диких коней на Землі. У природному середовищі був винищений людиною у ХХ столітті, занесений у Міжнародну Червону книгу з природоохоронним статусом "На межі зникнення".

У зону відчуження цей вид завезли 1998 року з біосферного заповідника "Асканія-Нова". Це була єдина вільна популяція коней Пржевальського, яка в той час налічувала 20 особин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram