ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура передала до суду справу ОЗУ, що труїло людей з метою пограбування

Жінки підмішували новим знайомим потужні ліки - один потерпілий помер.

Прокуратура передала до суду справу ОЗУ, що труїло людей з метою пограбування
Фото: runews.su

Прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальний акт стосовно сімох учасників злочинного угруповання, які отруювали і грабували людей у Києві. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

На основі обвинувального акта прокуратури міста Києва Голосіївський райсуд Києва почав судовий розгляд кримінального провадження.

Організоване злочинне угрупування із 7 осіб скоїло низку розбійних нападів на громадян із застосуванням насильства і потужних речовин.

Чотири жінки, які входили до складу цього ОЗУ, знайомилися з відвідувачами кафе і непомітно додавали в їхні напої потужний лікарський засіб із діючою речовиною "Клозапин". Користуючись безпорадним станом потерпілих, зловмисники грабували їх. Так грабіжники заволоділи цінними речами та грошима своїх жертв на суму понад 270 000 гривень.

Шестеро із постраждалих у результаті застосування сильнодіючих речовин потрапили в лікарні з тяжким ступенем отруєння, ще один потерпілий помер.

За результатами слідства всім зловмисникам оголошено підозри за ч.3 ст.28, п.п. 6, 12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство, вчинене організованою групою) і ч.4 ст.187 (розбій, вчинений організованою групою) КК України. Трьом із них обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Іншим підозрюваним - домашній арешт і заставу. У разі обвинувального вироку учасника ОЗУ загрожує від 10 до 15 років ув'язнення.

Нагадаємо, минулого тижня прокуратура, Національна поліція і Служба безпеки України затримали 9 членів організованого злочинного угруповання, до якого входили діючі правоохоронці за підозрою в рекеті, здирництві, викраданні людей у Києві та в Київській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram