ГоловнаСуспільствоПодії

Гриневич стурбована тенденцією "розпилювання невідомої речовини" у школах

"Це означає, що є певна проблема з безпекою або якоюсь необережністю".

Гриневич стурбована тенденцією "розпилювання невідомої речовини" у школах
Фото: Владислав Мусиенко

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич прокоментувала подію в школі Миколаєва, де діти отруїлися невідомою речовиною.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Гриневич підкреслила, що Міносвіти нагадує керівникам шкіл і департаментів освіти про необхідність відпрацювати механізми евакуації дітей.

"Навчальний процес буде продовжуватися. Але для нас узагалі дуже тривожна ця тенденція - розпорошення якоїсь речовини, що так впливає на здоров'я дитини. Це означає, що є певна проблема з безпекою або якоюсь необережністю. Зрозуміло, що і поліція буде розслідувати цей випадок, що це за речовина. Тому що це не вперше", - сказала міністр освіти.

"Так само 8 травня під час лінійки сталася подібна ситуація. Ми говоримо з керівниками навчальних закладів і з керівниками департаментів освіти, вони повинні дуже чітко відпрацювати механізм евакуації для того, щоб зберегти здоров'я всіх дітей, тому що непередбачені обставини бувають", - додала Гриневич.

Нагадаємо, 21 травня в приміщенні школи, розташованої в Заводському районі Миколаєва було розпорошено невідомий аерозоль з різким запахом. Зі школи евакуювали близько 400 учнів. Для проведення огляду в лікарню доставили 39 учнів. Діти скаржилися на подразнення очей і верхніх дихальних шляхів. Раніше, 8 травня, в результаті отруєння невідомою речовиною було госпіталізовано 54 дитини в школі в Черкасах. Головною версією отруєння назвали локальне розпилювання невідомої речовини. МОЗ досі не знає, що це була за речовина.

Детальніше читайте в тексті "Таємниця трьох отруєнь: як розслідують випадки в українських школах".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram