ГоловнаСуспільствоВійна

За минулу добу в зоні ООС поранили 9 військових, двоє загинули

Бойовики намагаються вибити українських військових із вдалих оборонних позицій.

За минулу добу в зоні ООС поранили 9 військових, двоє загинули
Фото: Макс Требухов

За минулу добу бойовики 55 разів відкривали вогонь по позиціях сил операції Об'єднаних сил, з них 30 - із використанням мінометів і забороненої артилерії. У результаті обстрілу поранено дев'ятьох українських військовослужбовців, ще двоє загинули, повідомляє прес-центр Операції на сторінці у Фейсбуці.

"За минулу добу російсько-окупаційні війська, нехтуючи Мінськими угодами і нормами міжнародного гуманітарного права, 53 рази порушили режим припинення вогню, з них 30 разів застосували 122-міліметрову артилерію, 120- і 82-міліметрові міномети. Підрозділи Об'єднаних сил адекватно відповідали, не дозволяючи окупантам витіснити наші підрозділи з вигідних оборонних позицій", - сказано в ранковому зведенні ООС.

На Луганському напрямку бойовики активізувалися в районі населеного пункту Троїцьке.

На Донецькому напрямку активна оборона підрозділів Об'єднаних сил тривала в районах населених пунктів Зайцеве, Луганське, Новолуганське, Майорськ, Шуми, Залізне, Південне, Новгородське, Авдіївка, Мар'їнка та Новогнатівка. Не вщухають бойові дії на Маріупольському напрямку в районах населених пунктів Чермалик, Водяне і Широкине.

"Протягом учорашнього дня противник активними наступальними діями намагався витіснити наших воїнів зі звільненого Південного, атакуючи з трьох напрямків. При цьому сіяв паніку серед мирних жителів Горлівки і вів вогонь безпосередньо по м. Торецьке", - сказано в повідомленні.

У штабі також зазначили, що біля Авдіївки і Мар'їнки були застосовані контрснайперські заходи, після чого обстріли позицій українських захисників припинилися.

За даними української розвідки, знищено 15 і поранено 13 бойовиків.

За даними спільного центру координації та контролю режиму припинення вогню, противник учора ввечері випустив 13 мін по населеному пункту Зайцеве.

Нагадаємо, вчора в результаті обстрілу Мар'їнки загинув місцевий житель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram