ГоловнаСуспільствоЖиття

Іноземці з початку року скоїли 960 злочинів, - Князєв

Підозри про скоєння злочину вручено 392 іноземним громадянам.

Іноземці з початку року скоїли 960 злочинів, - Князєв
Фото: dpsu.gov.ua

Протягом п'яти місяців цього року іноземці скоїли 960 злочинів на території України. Про це повідомляє департамент комунікації Національної поліції України.

Як заявляє голова Нацполіції Сергій Князєв, за підсумками проведення спецоперації "Мігрант" 392 іноземцям-порушникам повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Порушникам найчастіше скорочують термін перебування на території України, а також їх видворяють із країни із забороною на в'їзд.

"Якщо ми видворяємо сотні людей, не використовуючи механізму заборони в'їзду, то цій людині нічого не заважає повернутися в Україну через інший пункт пропуску, навіть через добу-ді. Це змарнований час співробітників поліції. Крім того, необхідно налагодити спільну комунікацію Нацполіції, Державної прикордонної служби та Державної міграційної служби для доступу до інформації, яка є в базах даних наших відомств", - зазначив Князєв.

У Нацполіції інформують, що під час спецоперації "Мігрант" встановлено 539 кримінальних правопорушень, вчинених іноземцями, 392 іноземцям оголошено підозру. Також виявлено 42 "кримінальних авторитетів" серед іноземних громадян, які порушили міграційне законодавство, затримано сімох "злодіїв у законі".

За інформацією Нацполіції, цього року стосовно 521 іноземців або особи без громадянства було ухвалено рішення про примусове видворення із країни, 322 рішення було виконано.

Нагадаємо, раніше в травні прокуратура, Національна поліція і Служба безпеки України затримали 9 членів організованого злочинного угруповання, до якого входили правоохоронці, за підозрою в рекеті, здирництві, викраденні людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram