ГоловнаСуспільствоЖиття

У Бахчисараї російські силовики затримали двох кримськотатарських активістів

Перед цим у їхніх домівках провели обшуки.

У Бахчисараї російські силовики затримали двох кримськотатарських активістів
Фото: скриншот видео

У Бахчисараї російські силовики проводять обшук у будинку одного з координаторів об'єднання "Кримська солідарність" Сервера Мустафаєва і в селі Долинне Бахчисарайського району в Едема Смаїлова.

Про це повідомили адвокати Еміль Курбедінов і Айдер Азаматов у Фейсбуці.

ФСБ стверджує, що в Криму затримано двох осіб за підозрою в участі в організації "Хізб ут-Тахрір", повідомляють російські ЗМІ з посиланням на прес-службу силового відомства.

"Зазначеним громадянам інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 205.5 КК Росії (участь у діяльності терористичної організації)", - йдеться в повідомленні. Імен затриманих не називають, на сайті ФСБ РФ також немає інформації про затримання кримчан.

Тим часом біля будинку Мустафаєва збираються люди, щоб підтримати активіста. Дружина одного з фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" Муміна Салієва опублікувала фото з місця подій.

Міністерство закордонних справ України засуджує чергові обшуки, які проводять російські силовики в анексованому Криму, написала в мікроблозі Twitter спікер МЗС Мар'яна Беца.

"Чергові незаконні затримання в Криму. Окупант намагається придушити волю кримських татар. Засуджуємо і будемо далі апелювати до міжнародних судів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в лютому МЗС висловило Росії протест у зв'язку з розглядом російським судом "справи Хізб ут-Тахрір".

Представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що зазнають несправедливого переслідування в Росії. Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" 2003 року, включивши у список 15 об'єднань, названих "терористичними".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram