ГоловнаСуспільствоВійна

Дитбудинок і житлові будинки в Торецьку потрапили під обстріл (оновлено)

У прифронтове місто направили додаткові сили поліції з Бахмута і Костянтинівки.

Дитбудинок і житлові будинки в Торецьку потрапили під обстріл (оновлено)
Фото: dn.npu.gov.ua

Починаючи з 06:00 бойовики накрили артилерійським вогнем передмістя Торецька Донецької області - селище Південне. Відомо про пошкодження семи приватних будинків. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Під обстріл потрапили вулиці Українська, Квіткова та Залізнична. Люди, які на момент обстрілу перебували вдома, не постраждали, повідомляє поліція області.

У будинках пошкоджено дах, вікна, в одному з домоволодінь перебита газова труба.

У результаті обстрілу в Торецьку було пошкоджено будівлю Центру соціально-психологічної реабілітації, де перебували 28 дітей віком від 3 до 17 років, ідеться в ще одному повідомленні поліції Донецької області. Постраждалих немає.

Зараз поліцейські доставляють дітей і персонал у безпечну зону.

Крім того, близько 05:00 бойовики обстріляли стару частину Авдіївки, додали в поліції. Один зі снарядів влучив у будинок по вулиці Островського, де проживає 60-річна пенсіонерка. Літня жінка, яка в цей час перебувала всередині, не постраждала.

У зв'язку з обстрілами в Торецьку та Авдіївці відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Оновлення. Голова Донецької обласної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що з Торецького Центру соціально-психологічної реабілітації, поблизу якого розірвалася міна і вибуховою хвилею вибило вікна, евакуювали 34 дитини. 7 дітей забрали додому батьки, 27 - розмістили в Торецькій лікарні, їх стан задовільний.

За словами Жебрівського, діти будуть в медустанові, поки не стабілізується ситуація.

За інформацією голови ДонОВГА, обстріл околиць Торецька триває. Пошкоджено три будинки в Південному і перебито газопровід низького тиску, дві вулиці залишаються без газу. У Залізному мінами пошкоджено будинок і перебиті лінії електропостачання, в результаті чого близько 10 тисяч абонентів залишилися без електрики. Працюють ремонтні бригади.

За даними обласної поліції, 22 травня дітей з лікарні в супроводі поліцейських перевезуть в оздоровчий центр в Святогорске. Через ескалацію ситуації в прифронтове місто направили додаткові сили поліції з Бахмута і Костянтинівки.

"Ми повинні збільшити присутність поліції на вулицях міста. Сьогодні в Торецьк прибувають групи реагування патрульної поліції з Костянтинівки і Бахмута. Завдання поліцейських - цілодобово забезпечувати публічну безпеку і надавати всебічну допомогу громадянам", - зазначив начальник поліції Донецької області Микола

Семенишин.

У поліції додали, що в Торецьку і семи навколишніх населених пунктах проживають 70,5 тис. осіб. Там розташовані 17 шкіл, де навчаються 4495 дітей, а також 14 закладів дошкільної освіти.

Напередодні командувач об'єднаних сил Сергій Наєв пообіцяв "назавжди відбити в терористів звичку обстрілювати мирні міста і селища". За його словами, віддано низку розпоряджень, реалізація яких дозволить поліпшити ситуацію з безпекою і уникнути жертв серед мирного населення.

Нагадаємо, 18 травня під обстрілом бойовиків загинула сім'я з Троїцького Донецької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram