ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики з "Градів" обстріляли захисників Авдіївки в районі ДФС

Окупанти використовували реактивні системи БМ-21.

Бойовики з "Градів" обстріляли захисників Авдіївки в районі ДФС
Фото: EPA/UPG

За минулу добу, 19 травня, ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишалася складною і контрольованою. На всій лінії зіткнення тривали інтенсивні бойові дії: бойовики 58 разів порушували режим припинення вогню. Про це інформує штаб ООС.

"Протягом ночі поточної доби, 20 травня, противник п'ять разів застосував важке озброєння, в тому числі реактивні системи БМ-21 по захисниках Авдіївки в районі Донецької фільтрувальної станції", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, російсько-окупаційні війська застосовували 122-міліметрову артилерію, 120- і 82-міліметрові міномети. Підрозділи Об'єднаних сил вели активну оборону і давали адекватну відповідь супротивнику.

У Луганській області в районах населених пунктів Новотошківське, Кримське, Новозванівка, Золоте, Троїцьке противник безрезультатно намагався витіснити наші підрозділи з вигідних оборонних позицій.

На донецькому напрямку інтенсивні бойові дії тривали в районах населених пунктів Зайцеве, Залізне, Авдіївка, Новотроїцьке.

"Противник веде вогонь з артилерії і мінометів з житлових кварталів міста Горлівка, прикриваючись мирним населенням", - відзначають у штабі ООС.

На маріупольському напрямку активні бойові дії тривали в районах населених пунктів Піщевик, Талаківка і Широкине.

Під час бойових дій три українських захисники отримали поранення. Поранених оперативно доставили в госпіталь, їх життю нічого не загрожує.

За даними розвідки, знищено одного і поранено трьох окупантів російсько-терористичних військ.

Нагадаємо, вчора військовий підірвався на невстановленому вибуховому пристрої на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram