ГоловнаСуспільствоВійна

Хуг закликав сторони до відведення озброєнь від лінії розмежування на Донбасі

Фіксується істотне збільшення кількості жертв серед мирного населення по обидві сторони лінії фронту.

Хуг закликав сторони до відведення озброєнь від лінії розмежування на Донбасі
Александр Хуг

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ фіксує зростання кількості порушень перемир'я в зоні конфлікту на Донбасі і жертв серед мирного населення, заявив перший заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг.

"Я прибув сюди, щоб зустрітися зі своїми колегами з обох боків у період, коли ми фіксуємо зростання кількості порушень і постраждалих, високу кількість жертв серед цивільного населення і розривів снарядів у житлових районах, а також підвищений рівень ризику пошкодження об'єктів цивільної інфраструктури", - сказав Хуг в п'ятницю на брифінгу в Донецьку, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він наголосив, що останнім часом ОБСЄ фіксує суттєве збільшення кількості жертв серед мирного населення по обидва боки лінії фронту.

"Принаймні, про 20 жертв серед цивільного населення нам повідомили, і близько 50% випадків ми вже підтвердили", - сказав заступник голови СММ ОБСЄ.

За словами Хуга, спостерігачі місії фіксують в районі Донецької фільтрувальної станції все більше пошкоджень критичної інфраструктури і збої в її роботі.

"Якщо сторони не змінять свої тактичні підходи і не відведуть озброєння і не розведуть сили і засоби, то ситуація не покращиться", - додав заступник голови СММ ОБСЄ.

Як повідомлялося, увечері 18 травня проросійські бойовики обстріляли житлові будинки Торецька Донецької області.

Напередодні під обстрілом бойовиків загинули чоловік і його 13-річний син з Троїцького Луганської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram