ГоловнаСуспільствоЖиття

Держкомтелерадіо заборонив ввезення в Україну книг "Московський Кремль" і "Симфонія темряви"

У книгах присутні ознаки пропаганди країни-агресора, фальсифікації історії Київської Русі та невизнання Української держави.

Держкомтелерадіо заборонив ввезення в Україну книг "Московський Кремль" і "Симфонія темряви"
Фото: borjomi88/depositphotos

Державний комітет з питань телебачення і радіомовлення заборонив ввезення в Україну книг "Московський Кремль" і "Симфонія темряви".

Про це повідомляють на сайті Держкомтелерадіо.

"Держкомтелерадіо відмовило ТОВ "Якабу Трейд" у видачі дозволу на ввезення з території держави-агресора книги Олени Качур "Московський Кремль" (видавець - ТОВ "Манн, Іванов і Фербер", м. Москва) в кількості 10 тис. примірників. Також не надано дозвіл ТОВ "Форс України" на ввезення книги Чингіза Абдуллаєва "Симфонія темряви" (видавець - ТОВ "Видавництво "Ексмо", м. Москва) в кількості 2 тис. примірників", - ідеться в повідомленні.

Експертна рада Держкомтелерадіо визнала, що в книзі Качур, розрахованої на дитячу читацьку аудиторію, присутні ознаки пропаганди держави-агресора, фальсифікації історії Київської Русі та невизнання Української держави.

"У романі Абдуллаєва під виглядом світоглядних дискусій головних героїв пропагується антиукраїнська політика держави-агресора, спрямована на ліквідацію незалежності України, виправдовується агресія Кремля проти національно-визвольних рухів у країнах Східної Європи і, зокрема, України", - наголошено в повідомленні.

На цей момент у переліку вказано 48 заборонених видань.

Нагадаємо, раніше Держкомтелерадіо заборонило ввезення двох книг екс-прем'єра Миколи Азарова.

Наприкінці грудня минулого року президент Петро Порошенко підписав закон, який забороняє ввезення книг з антиукраїнським змістом з Росії і тимчасово окупованої території. Рішення про те, які книги антиукраїнські, а які - ні, приймає експертна рада Міністерства інформаційної політики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram