ГоловнаСуспільствоВійна

Українські військові звільнили селище Південне Донецької області

Бойове завдання з утримання населеного пункту виконує зведений підрозділ 24 ОМБр.

Українські військові звільнили від бойовиків селище Південне Донецької області, інформує штаб операції Об'єднаних сил.

Згідно з повідомленням, на початку квітня противник активізувався в Південному. Зокрема незаконні збройні формування з періодичністю два рази на тиждень прибували в Південне з метою перевірки місцевого населення на лояльність до української влади і демонстраційного показу своєї присутності в ньому.

Відзначається, що штаб 24 ОМБр імені короля Данила розробив план з взяттю під свій контроль Південного. О 02:00 8 травня особовий склад розвідувальних підрозділів бригади приступив до виконання цього плану.

Станом на 06:00 8 травня підрозділи бригади вийшли на східні околиці Південного. Під час виконання 1-го етапу (взяття Південного під свій контроль) втрат особового складу бригада не зазнавала. За даними штабу ООС, противник зазнав втрат: 1 бойовика убито і ще 1 поранено.

"Починаючи з 11:00 8 травня противник діями ДРГ і періодичним завданням вогневого ураження по підрозділах бригади, які перебувають на вогневих позиціях, намагається витіснити їх з Південного. У відповідь вогнем підрозділу бригади завдали противнику значних втрат: як мінімум 15 чоловік убитих і поранених ", - йдеться в повідомленні.

Вказується, що під час операції легке поранення отримав один український військовий.

"Зараз ситуація в н.п. Південне складна, але контрольована. Бойове завдання з утримання н.п. Південне виконує зведений підрозділ 24 ОМБр", - повідомляють в штабі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram