ГоловнаСуспільствоЖиття

Капітана українського судна "ЯМК-0041" взяли під варту в Криму

Віктору Новицькому загрожує до 5 років позбавлення волі.

Капітана українського судна "ЯМК-0041" взяли під варту в Криму
Фото: Надано автором

В окупованому Росією Криму суд заарештував капітана затриманого біля берегів Криму українського судна "ЯМК-0041" Віктора Новицького, йому загрожує до 5 років позбавлення волі. Про це пишуть російські інформагентства з посиланням на "управління ФСБ Росії на анексованому півострові", передає РБК-Україна.

Новицькому обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. У разі доведення провини Новицькому загрожує позбавлення волі на строк до п'яти років.

Зараз затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового утримання.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що прокуратура Криму порушила справу за фактом затримання українського риболовецького судна в анексованому Російською Федерацією Криму.

Про затримання українського судна в Криму стало відомо 4 травня 2018 року. Держприкордонслужба України повідомила, що затримане судно мало всі необхідні документи на вилов риби на українській території. На борту перебували 5 членів екіпажу.

Держприкордонслужба України попередила, що у відповідь на затримання судна "Норд" в Азовському морі представники РФ з 30 квітня щодня зупиняють невійськові судна для огляду й ідентифікації команд, які прямують у Маріупольський морпорт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram