ГоловнаСуспільствоПодії

Біля КМДА відбулася акція за розв'язку з кільцем на Шулявці

Реконструкція важливого транспортного вузла почнеться найближчим часом.

У четвер, 17 травня, біля будівлі Київської міської державної адміністрації відбулася акція протесту з вимогою змінити проект розв'язки на Шулявці, яку почнуть ремонтувати найближчим часом. Паралельно біля мерії зібралися кілька десятків обдурених забудовниками інвесторів.

Загальна кількість протестувальників, за оцінкою кореспондента LB.ua, становила 300 чоловік.

За словами учасників основної акції, котрі виступали за трирівневу розв'язку з реверсним кільцем, обраний міською владою проект інституту "Київдормістпроект" застарів і не відповідає нинішнім реаліям. У листівках, які розповсюджували на акції, стверджується, що його вартість - 811,7 млн грн без урахування коштів, необхідних на викуп будівлі заводу "Більшовик", яка заважає реконструкції. Трирівневу розв'язку нібито можна побудувати всього за 756,4 млн гривень.

Мерія Києва минулого року, обгрунтовуючи свій вибір, наполягала на протилежному: затверджений проект коштує 400 млн гривень, а трирівнева розв'язка - близько 1,5 млрд гривень. Крім того, неповний "чотирилистник" можна побудувати за півтора року, тоді як на розв'язку з кільцем потрібно більше часу.

Мер Києва Віталій Кличко вийшов до присутніх учасників протестів і запросив по двоє-троє людей від кожної групи на прийом на 13:00.

Нагадаємо, Київська міська державна адміністрація спочатку розглядала сім варіантів реконструкції дорожньої розв'язки біля станції метрополітену "Шулявська". У травні 2017 року містобудівна рада підтримала проект, який передбачає будівництво дорожньої петлі та знесення приміщень заводу "Більшовик". У рамках реконструкції, що має початися 1 червня, буде побудований поворот з вул. Довженка на проспект Перемоги і два з'їзди зі шляхопроводу на проспект Перемоги.

Восени 2015 року Департамент містобудування та архітектури Києва повідомляв, що на перетині проспекту Перемоги та вулиць Гетьмана й Довженка побудують сучасну трирівневу розв'язку з кільцем, яка дасть можливість зберегти п'ятий цех заводу "Більшовик".    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram