ГоловнаСуспільствоЖиття

У РНБО вважають, що Україна виграє інформаційну війну з Росією

"Абсолютної свободи інформації немає і не може бути. Є обмеження етичні, моральні, юридичні".

У РНБО вважають, що Україна виграє інформаційну війну з Росією
Валентин Петров

Рада національної безпеки і оборони вважає, що Україна виграє інформаційну війну з Росією.

Про це заявив керівник служби з питань інформаційної безпеки Валентин Петров, повідомляється на сайті РНБО.

"Давайте припинимо посипати голову попелом! Ми не програємо інформаційну війну, а насправді її виграємо, і цього є безліч прикладів. І волонтери, і громадянське суспільство, і держава робить усе можливе для цього", - сказав він.

За його словами, питання свободи інформації залежить від довіри суспільства до держави і державних інститутів. А незалежна журналістика, медіаграмотність і критичне мислення - головне в боротьбі з інформаційними фейками.

"Абсолютної свободи інформації немає і не може бути. Є обмеження етичні, моральні, юридичні", - зазначив Петров.

Він також прокоментував випадки блокування інформаційних ресурсів країни-агресора й відповідного контенту. "Держава захищає своїх платників податків, і для цього повинні бути правові важелі. Заборона інформаційних ресурсів чи якогось контенту має відбуватися виключно на підставі рішення суду. І повинні бути вироблені чіткі механізми для цього", - наголосив Петров, зазначивши, що в Кримінальному кодексі є понад 40 статей, пов'язаних з відповідальністю за обіг інформації.

Нагадаємо, раніше голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко заявив, що російській пропаганді в Україні покладено край.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram