ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Під виглядом ремонтних робіт чиновники КМДА навмисне позбавили киян гарячої води - Береза

Нардеп стверджує, що гаряче водопостачання можна відновити в тому разі, якщо міська влада знайде бюджетні кошти на покриття збитків комунального підприємства «Київтеплоенерго».

Під виглядом ремонтних робіт чиновники КМДА навмисне позбавили киян гарячої води - Береза
Фото: Макс Левин

За інформацією народного депутата Борислава Берези, справжня причина того, що немає гарячого водопостачання в більшості районів столиці в іншому - чиновники міськадміністрації під виглядом масштабних ремонтів намагаються мінімізувати збитки від діяльності КП «Київтеплоенерго», пише УНІАН. 

«Гарячої води у восьми районах Києва з десяти немає і не буде. За оптимістичними прогнозами - до 1 червня. До числа страждальців потрапили мешканці Святошинського, Шевченківського, Солом'янського, Подільського, Голосіївського, Оболонського, частини Дарницького та Печерського районів. За офіційною версією КМДА, це пов'язано з тим, що місто об'єднало трирегламентні роботи з підготовки мереж до зими та процес переукладання договорів на постачання газу. Водночас загальний обсяг теплоенергії, який щодоби виробляють київські ТЕЦ і єдиний в Україні сміттєспалювальний завод, перебудований на мінітеплоцентраль, становить 6700 Гкал. За даними «Київенерго» цього достатньо, щоб забезпечити в міжопалювальний сезон гарячою водою 70% киян», - написав Борислав Береза в мережі Facebook

Нардеп стверджує, що гаряче водопостачання можна відновити в тому разі, якщо міська влада знайде бюджетні кошти на покриття збитків комунального підприємства «Київтеплоенерго». «Виходить, що нагріти воду київські ТЕЦ можуть, а комунальний оператор мереж - доправити її не може. Парадокс? І так, і ні. Річ у тім, що брак гарячої води в Києві - це тільки верхівка айсберга, яку бачать споживачі. Насправді, у тепловій сфері - купа роками не вирішуваних проблем. Головна причина - збитковість гарячого водопостачання, особливо в міжопалювальний період. Тільки якщо в інших містах збитки від забезпечення населення теплом і гарячою водою лягають на місцеві бюджети, то київська влада пішла іншим шляхом - призупинити збиткову діяльність! А киянам повісили на вуха локшину про нібито тотальні ремонтні роботи!», - наголосив він.

Як раніше повідомлялося, згідно з рішенням Київради, з 1 травня функції щодо забезпечення столичних споживачів гарячою водою і теплом перейшли від ПАТ «Київенерго» до підконтрольного КМДА комунального підприємства «Київтеплоенерго».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram