ГоловнаСуспільствоЖиття

Крисін у СІЗО відмовився їхати на засідання суду

Через систематичну неявку адвокатів суд призначить Крисіну державного захисника.

Крисін у СІЗО відмовився їхати на засідання суду
Фото: Макс Требухов

Підозрюваний у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія Юрій Крисін не з'явився на чергове засідання суду, так само вчинили і його адвокати. Дарницький районний суд Києва призначив Крисіну державного захисника.

Про це повідомляє "Громадське".

Адвокати Євген Солодко, Ігор Василенко, Тетяна Гнатюк знову не з'явилися в суд. Суддя Любов Леонтюк підкреслила, що такі дії захисників суд розцінює як "саботаж судового процесу". Прокуратура і представник потерпілих клопотали про залучення до справи на постійних засадах державного адвоката для обвинуваченого Юрія Крисіна, суд задовольнив це клопотання.

Суд направить звернення у кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури для відповідного реагування на дії захисників, які систематично пропускають засідання суду.

Сам Крисін відмовився виходити з камери Лук'янівського СІЗО і їхати в суд. І незважаючи на те, що клопотання про проведення засідання в режимі відеоконференції не було розглянуто, суд пішов на поступки, організувавши відеозв'язок.

Наступне засідання суду у справі призначено на 24 травня. Суд зобов'язав Крисіна з'явитися на засідання, тоді ж йому призначать державного адвоката на постійних засадах.

Нагадаємо, 22 грудня 2017 року Шевченківський райсуд Києва засудив Юрія Крисіна до 4 років позбавлення волі умовно за причетність до вбивства журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія.

ГПУ подала в суд апеляційну скаргу на вирок Крисіну. Прокурор Олексій Донськой заявив, що для Крисіна вимагатимуть 6 років позбавлення волі.

29 березня Дарницький райсуд Києва заарештував Юрія Крисіна на 2 місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram