ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ дізналася про підготовку відправлення на Донбас 100 бойовиків ПВК "Вагнер"

Спецслужби РФ продовжують використовувати найманців для ескалації бойових дій.

СБУ дізналася про підготовку відправлення на Донбас 100 бойовиків ПВК "Вагнер"
Фото: gazeta.ru

Служба безпеки України заявила про підготовку відправлення на Донбас близько 100 бойовиків приватної військової компанії "Вагнер".

Про це повідомляють на сайті СБУ.

"Спецслужби РФ продовжують використовувати найманців «Вагнера» для ескалації бойових дій на сході України. За інформацією СБУ в найближчі дні в окупований Донецьк прибудуть близько 100 бойовиків зі складу ПВК «Вагнер» для підтримки терористичного угруповання «ДНР»", - ідеться в повідомленні.

У спецслужбі зазначають, що вже рік розслідують терористичну діяльність найманців російських спецслужб зі складу так званої ПВК "Вагнера" на Донбасі. За цей час СБУ провела кілька спеціальних брифінгів, де послідовно доводила з конкретними фактами, датами, цифрами і прізвищами кривавий шлях "вагнерівців" в Україні - від Луганського аеропорту в червні-серпні 2014 року до боїв під Дебальцевим у січні-лютому 2015 року.

"Черговим безперечним доказом злочинної діяльності ПВК «Вагнера» в Україні, який буде залучений до матеріалів кримінальної справи, є визнання самих найманців, які в деталях підтверджують інформацію СБУ", - відзначили в спецслужбі, опублікувавши інтерв'ю одного з найманців.

"Правда про злочини РФ в Україні та світі - це жах для вищих політичних і військових керівників Росії, адже лава підсудних нового Нюрнберзького трибуналу стає для них усе ближче, а параноя і нічні кошмари все частішають", - заявив голова СБУ Василь Грицак.

Нагадаємо, раніше СБУ встановила причетність ПВК "Вагнер" до знищення українського Іл-76 на Донбасі та подій у Дебальцевому.

Розвідувальне співтовариство InformNapalm вважає, що ПВК "Вагнер" насправді - просто російська армія і спецслужби, які хочуть приховати свою присутність у тому чи іншому регіоні. За даними видання, ПВК "Вагнер" готується на базі 10-ї окремої бригади спеціального призначення ГРУ в Молькіно, їх відправляють на державних літаках у Сирію і так само доставляють назад. Їх лікують у державних військових госпіталях, а якщо їх убивають, то вони отримують державні нагороди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram