ГоловнаСуспільствоЖиття

Денисова просить перевірити умови утримання українських в'язнів у СІЗО Сімферополя

Уповноважений Ради з прав людини звернулася до російського омбудсмена.

Денисова просить перевірити умови утримання українських в'язнів у СІЗО Сімферополя
Фото: facebook/Людмила Денісова

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова просить російського омбудсмена Тетяну Москалькову перевірити умови утримання українських громадян, які перебувають в ув'язненні в слідчому ізоляторі Сімферополя на території анексованого Росією Криму.

Про це повідомляють на сайті омбудсмена.

"На мою адресу надходять звернення від правозахисних організацій і сімей ув'язнених про неналежні умови утримання і ненадання медичної допомоги громадянам у СІЗО Сімферополя", - йдеться у зверненні Денисової.

Зокрема, вона просить перевірити умови утримання та надання необхідної медичної допомоги Володимиру Балуху, Узаїру Абдулаєву, Енверу Мамутову, Ремзі Меметову, Зеврі Абсеїтову, Рустему Абільтарову, Енверу Сейтосманову, Бекіру Дегерменджі, Асану Чапуху, Кязіму Аметова, Руслану Трубачу та Ізмаїлу Рамазанову.

Раніше в телефонній розмові Москалькова у відповідь на звернення Денисової пообіцяла в найближчі дні відвідати Балуха в кримській в'язниці. Вони також домовилися, що Москалькова перевірить стан дотримання прав і інших українських засуджених.

Нагадаємо, в Росії назвали "наслідком суїцидів" смерть обвинувачених громадян України, яких утримували в СІЗО Сімферополя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram