ГоловнаСуспільствоПодії

У хостелі біля троєщинського ринку затримали 98 мігрантів

У 32 людей не виявилося документів на проживання в Україні.

У хостелі біля троєщинського ринку затримали 98 мігрантів
Фото: стоп-кадр с видео

Правоохоронці затримали 98 мігрантів у хостелі біля київського ринку "Троєщина".

Як повідомляє Нацполіція, раніше закарпатські правоохоронці встановили, що затримані на кордоні України мігранти зі Шрі-Ланки, які намагалися потрапити до Західної Європи, тривалий час проживали в Києві. Вони повідомили поліцейських, що в одному із хостелів у Києві залишилося ще майже 70 їхніх співвітчизників.

"За отриманою інформацією, в рамках розпочатого кримінального провадження... була відпрацьована територія біля ринку "Троєщина". Місцезнаходження згаданого хостелу правоохоронці встановили", - йдеться в повідомленні.

У приміщенні, яке розташоване на території автогаражного кооперативу, було виявлено 98 осіб, усі вони - іноземці. Мігрантів доправили в Деснянське управління столичної поліції для встановлення особистих даних, наявності документів, а також каналу потрапляння в Україну та осіб, які їм у цьому сприяли.

В управлінні поліції після проведеної перевірки у 32 доставлених не виявили жодних документів, які давали б право на проживання в Україні. Це уродженці Азербайджану, Бангладеш, Таджикистану, Узбекистану, Росії. Встановлено, що всі вони потрапили до Києва з Російської Федерації, оминаючи офіційні пункти пропуску через державний кордон України.

"За таку "подорож" кожен нелегал платив від 3 до 5 тис. доларів землякам, які сприяли їм у незаконному переміщенні", - сказано в повідомленні

Управління Міграційної служби в Києві вирішує питання про притягнення порушників-іноземців до адміністративної відповідальності і готує документи для їхньої депортації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram