ГоловнаСуспільствоЖиття

Вирок у "справі 26 лютого" оголосять 4 червня

Прокурор зажадав для основних фігурантів справи по 5 років умовно з випробувальним терміном 3 роки.

Вирок у "справі 26 лютого" оголосять 4 червня
Асанов и Дегерменджи
Фото: Алина Смутко

У Центральному райсуді Сімферополя закінчилося судове слідство у найдовшому політичному процесі в Криму - "справі 26 лютого". Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

14 травня обвинувачені виступили з останнім словом. Прокурор зажадав для основних фігурантів справи по 5 років умовно з випробувальним терміном 3 роки. Суддя Деменок пішов до нарадчої кімнати до 4 червня.

Раніше основний фігурант справи Мустафа Дегерменджі в своєму виступі під час дебатів заявив, що вважає покарання, що його зажадав прокурор, абсолютно не обґрунтованим. Він підкреслив, що жоден із понад 100 свідків не підтвердив у суді організованість проукраїнської сторони мітингу.

Нагадаємо, 26 лютого 2014 року в будівлі Верховної Ради Криму в Сімферополі відбувся багатотисячний мітинг. Його ініціювали голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров і лідер проросійської партії "Русское единство", нині самопроголошений "голова" Криму Сергій Аксьонов. У результаті сутичок між прихильниками України та їхніми опонентами, які виступали за "приєднання" українського півострова до Росії, загинуло двоє людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram